Werknemer overwerkt

U hoopt natuurlijk dat het nooit binnen uw bedrijf gebeurt, maar op termijn is de realiteit vaak anders. Onderzoek toont aan dat meer dan één op de zeven werknemers te maken zal krijgen met burn-out klachten of overspanning. Dit is niet alleen erg vervelend voor uw werknemer, maar ook belastend voor de rest van uw organisatie. De druk op het team neemt verder toe en de productiviteit gaat achteruit. U heeft er als werkgever belang bij dat uw overwerkte werknemers snel kan re-integreren. Als uw werknemer overwerkt is, wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk helpen, maar wat kunt u als werkgever het beste doen? Stap voor Stap in Beweging heeft een unieke aanpak om uw werknemers er zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Wat veroorzaakt bij uw overwerkte werknemer de klachten?

Zowel overspanning als burn-outs worden veroorzaakt door langdurige stress en het structureel over de eigen grenzen gaan qua werklast. Hierbij dient gezegd te worden dat een overspanning doorgaans in kortere tijd wordt opgebouwd, en ook in kortere tijd weer voorbij is. Zeker met goede begeleiding. Een burn-out is heftiger, en treedt vaak pas op na jarenlang doorwerken op een te hoog tempo, waardoor zelfs alle reserves zijn opgebruikt. Om hiervan te herstellen is rust alleen niet voldoende, maar dienen de levensstijl en de instelling omgegooid te worden. Dit is vaak alleen mogelijk met kundige burn out & re-integratie begeleiding of coaching, die wij u en uw werknemer graag willen bieden.

Onze aanpak voor re-integratie

De doeltreffende methode van Stap voor Stap in Beweging is ontwikkeld door Martinette Wijngaard, en combineert coaching, een gezondere levensstijl en (niet-prestatiegericht) sporten in de natuur. Door op deze vlakken de klachten aan te pakken, wordt uw werknemer in staat gesteld om zichzelf op eigen kracht te hervinden en weer vertrouwen te krijgen in het eigen kunnen. Naast de bewezen effectiviteit van onze aanpak, is de kans op terugval voor uw overwerkte werknemer ook nog eens nihil.

Werknemer overwerktGezond ondernemen

Als uw werknemer overwerkt was, zal hij of zij na een coachingstraject bij Stap voor Stap in Beweging re-integreren met frisse moed en met zin om weer aan de slag te gaan, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Hoe kunt u voorkomen dat er meer van uw medewerkers zullen uitvallen met overspanningsklachten of een burn-out? Stap voor Stap in Beweging kan u helpen om gezond en verantwoord te ondernemen. Het is immers voor ieder bedrijf belangrijk dat de werknemers goed in hun vel zitten. Doet u ook mee?