Ervaringsverhalen

Kimberley - Toen ik midden in mijn burn-out zat en werkelijk geen uitzicht meer zag...

kwam ik gelukkig bij Martinette terecht.

Lees meer...


Anoniem - Ik heb geleerd om weer te voelen

Voor mijn herstel van burn-out verschijnselen ben ik op zoek gegaan naar een manier van begeleiden die bij mij als persoon past.

Lees meer...


Anoniem - Een spiegel die me bewust maakt van dingen

De sessies met Martinette waren voor mij vooral een spiegel die me bewust maakte van dingen die ik, vaak onbewust, doe.

Lees meer...


Diana - Dankbaar dat jij op mijn pad bent gebracht

Jij bent de enige die weet hoe moeilijk het echt heb gehad en soms nog heb, omdat jij in kan leven hoe het voelt als je een burn out hebt.

Lees meer...


Anoniem - Uitgevallen door een burn-out

Omdat ik voor mijn werk was uitgevallen door een burn-out ben ik op zoek gegaan naar begeleiding die bij mij past. Ik houd van buiten zijn maar op dat moment had ik niet genoeg energie en zelf discipline om daarin structuur te brengen.

Lees meer...


Silvia - Mijn grenzen bewaken

Als je iets maar graag genoeg wilt bereiken, dan lukt dat ook wel. Buiten lichamelijke ongemakken was dit waar ik van overtuigd was. Beetje doorzetten en dan kom je weer een stukje verder. Totdat stress mijn lijf ging besturen...

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


Denise - Een kleine Martinette op mijn schouder

Ik ben al een paar jaar gediagnosticeerd met drie chronische ziektes die het leven bepaald niet makkelijk maken. Ik zat er behoorlijk doorheen.

Lees meer...


Simone - Ik kon niet meer genieten

Martinette ik wil je echt heel erg bedanken voor alle inzichten en adviezen die je mij gegeven hebt. De handvatten die je mij gegeven hebt zijn een enorme steun. 

Lees meer...


Marjolein - Leren grenzen stellen

Al jaren was ik aan het vechten tegen mijzelf. Veel lichamelijke klachten, operatie, maar toch doorlopen want er moeten nu eenmaal dingen doorgaan. Tot die ene ochtend… 

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


Kim - Burn-out als young professional

Burn-outs onder young professionals, je hoort het steeds vaker. Maar dat het mij zou overkomen? Nee, dat had ik niet gedacht. Toch wel.

Lees meer...


Ruud - Uitgeblust

Mijn lichaam protesteerde, en de baas was niet meer tevreden met mij, en stelde de burn-out begeleiding voor.

Lees meer...


Anoniem - Langdurige overspanning

Ik ben een 59 jarige vrouw uit Ridderkerk. In 2012 ben ik met klachten van overspanning / burnout thuis komen te zitten. Na allerlei medische en psychologische trajecten gevolgd te hebben was ik eind 2015 ten einde raad.

Lees meer...


Bert - Geen plezier meer

Geen plezier meer in werken bang om fouten te maken dat dit mij zou overkomen had ik niet gedacht. Toen kwam erbij dat ik niet meer kon slapen van de spanning dit was het omslag punt om hulp te zoeken. Gelukkig heb ik een werkgever die mij begreep en mij in contact bracht met Martinette Wijngaard.

Lees meer...


Ellen - Wel of geen burnout?

Begin 2015 is er op mijn werk veel veranderd, maar ook in mijn privé leven stond alles op zijn kop. In mijn werk gingen we van 7 mensen in een team over met zijn twee vanwege de bezuinigingen. Privé ben ik met mijn scheiding bezig na een huwelijk van 29 jaar. Mijn beste vriendinnetje gaat na jaren van ziek zijn aan kanker haar laatste fase in. Hoe moet ik hier ooit allemaal mee omgaan?

Lees meer...


René - Ambitieus

Bij mijn werkgever was ik zeer succesvol en heb ik mijzelf opgewerkt van monteur naar afdelingshoofd van een grote afdeling. Tijdens deze vooruitgang is tevens mijn sportieve activiteit toegenomen; dit had ik ook nodig om mijn ontspanning te krijgen.

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


Carina - Dikke vette Burn-out

Begin december 2013 begonnen bij mij de lichamelijke klachten zich te uiten. Nadat ik al bijna een half jaar te kampen had met een hardnekkige peesontsteking in mijn schouder en daarvoor in november begonnen ben met het nemen van onstekingsremmers (dicoflunac - zonder maagbeschermers) en inmiddels met de derde kuur bezig was, dacht ik dat het daardoor veroorzaakt werd. Vooral erg moe, duizelig, lusteloos en somber…

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


Astrid - Herstel na kanker

Ik had borstkanker en ben daarvoor behandeld. Een jaar na mijn herstel van deze behandeling was ik nog steeds erg moe. Ik had nog niet genoeg energie om het werkende ‘echte’ leven weer aan te kunnen.

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


Lieke - Veel fysieke kwalen

Na een lange tijd thuis te hebben gezeten (met Pfeiffer) kwam ik erachter dat ik te maken had met een burn-out. Mijn vader belde mij op een zondagmiddag op en zei dat hij het zijn taak vond om mij dit te zeggen en dat ik misschien wel boos of verdrietig zou worden, maar dat hij er van overtuigd was dat ik met een burn-out te maken had. De internist (die mij onderzocht omdat ik zoveel verschillende lichamelijke kwalen/ pijnen had) riep binnen vijf minuten al dat het iets was wat tussen mijn oren zat. Ook een aantal andere mensen zagen dit al veel eerder dan ikzelf. Eerst geloofde ik het niet zo; dat zou mij toch niet overkomen.

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


André - Prostaatkanker

Als zzp-er heb je de neiging te denken dat je met een volle agenda het voor het uitkiezen hebt wat werk betreft. Je voelt je vrij om te doen en te laten wat je wilt, alleen ik liet niets ik deed alleen maar. Niets was teveel en de laatste jaren werkte ik regelmatig s ’avonds en op zaterdag om mijn klanten te bedienen met de gedachte ze tevreden te moeten houden opdat ze dan weer terug komen...

Lees Meer...


Anniek - Depressief

De reden dat ik met Bofit contact heb gezocht is omdat ik na een moeilijke periode van twee jaar in een negatieve spiraal terecht was gekomen en ondersteuning nodig had om deze te doorbreken.

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


Chantal - Hoge spanningen

Na weken lichamelijke klachten, hoge spanning en geen slaap trok ik de situatie op mijn werk niet meer. Ik was zo ontzettend moe, vreselijk onrustig maar vooral mezelf niet meer. Doorgaan ging op dat moment echt niet meer en na een aantal gesprekken met mijn werkgever is er besloten te starten met het bofit-traject.

Lees meer...


Menno - Geen rust

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik mijn laatste sessie had met BoFit-coach Martinette. In een van onze laatste gesprekken vroeg zij me om mijn ervaring met BoFit op papier te zetten. Nu – een jaar later – is voor mijn gevoel duidelijk wat de coachingsessies hebben bijgedragen aan mijn herstel.

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


Germaine - op!

Nu is het klaar! Als jij je nu niet ziek meldt, dan doe ik dat!” Oei, dat was confronterend. Schoorvoetend besloot ik het zelf te doen. Toe te geven dat ik niet meer kon. Dat zou mij toch niet gebeuren…

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)


Mark - Hartkloppingen

In december 2010 werd ik geconfronteerd met een wanbetaler. Hierdoor kwam ik in problemen en wist hier niet direct raad mee. Na de kerstvakantie werd ik ziek, ik kon niet meer functioneren en wist niet meer hoe de boel op te pakken. Als ik op kantoor kwam dan begon mijn hele lichaam direct te rillen en kreeg ik een soort aanval van hartkloppingen.

Lees meer... (Dit traject is in opdracht van Bofit uitgevoerd, u wordt doorgelinkt naar de Bofit site)

 

Al jaren was ik aan het vechten tegen mijzelf. Veel lichamelijke klachten, operatie, maar toch doorlopen want er moeten nu eenmaal dingen doorgaan. Tot die ene ochtend… Het ging niet meer en dat kwam als een grote schok, maar achteraf ook als een opluchting. Diezelfde middag zat ik bij de huisarts en die kwam tot de conclusie dat ik overspannen was. Ik kon niet meer alle ballen in de lucht houden. Vier dagen in de week werken, de zorg voor 2 kleine kinderen (die ook nog eens vaak ziek waren) grotendeels alleen (man vaak lang van huis) hadden er in de afgelopen jaren flink ingehakt.

De oplossing van de psycholoog was wat minder werken en de kinderen wat meer naar de opvang. Wat meer dingen doen waar ik energie van kreeg en wat minder van de energievreters. Het heeft me nog 2 jaar op de been gehouden, maar vervolgens ging opnieuw de lamp uit.

En nu… Zo kon het echt niet langer.. Het enige wat ik nog kon was op de bank hangen. Ik was al moe zodra ik uit bed kwam en voor mijn kinderen zorgen lukte me al helemaal niet. Ik ben op internet gaan googlen over herstellen van een burnout. Vrijwel meteen kwam ik op de site van Bofit terecht. Het gevoel was meteen goed.. Dit was wat ik moest doen!

2 wkn later liep ik mijn eerste rondje met Martinette.. Wat een eyeopener was dat gesprek, zo’n opluchting, maar wetende dat ik ook nog een lange weg te gaan had. Maar het kwam goed, dat voelde ik meteen. Ik had duidelijk geen grenzen meer en leerde van Martinette opnieuw wat mijn grenzen waren en die ook te bewaken.

Tot op de dag van vandaag moet ik erop letten dat ik niet over mijn grenzen heen ga, want het is zo verleidelijk om veel te doen. Maar door de handvaten die ik van Martinette heb gekregen, weet ik de juiste keuzes te maken, te voelen wat goed voor mij is en heb ik geleerd hoe ik het beste kan ontspannen en te genieten van het leven.

Martinette ik wil je echt heel erg bedanken voor alle inzichten en adviezen die je mij gegeven hebt.

De handvatten die je mij gegeven hebt zijn een enorme steun.