Burn-out begeleiding

Begeleiding bij een burn-out bespoedigt het herstel. Stap voor Stap in Beweging werkt hiervoor met een gecombineerde aanpak, namelijk een combinatie van niet prestatiegericht (hard)lopen in de natuur, ervaringsgerichte oefeningen en mentale coaching. Een bijzonder effectieve methode waarbij de kans op terugval nihil is.

Fysieke en mentale begeleiding

Begeleiding volgens deze gecombineerde aanpak is effectief bij burn-out en stressklachten, zoals angst, paniek, depressie en vermoeidheid. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat lichaamsbeweging een antidepressieve werking heeft. Dit komt mede door de aanmaak van het hormoon endorfine, dat de hormonale balans op een natuurlijke manier herstelt. Aanvullend worden mentale en emotionele knelpunten aangepakt door middel van coaching. Op deze manier zorg ik er als burn-out coach voor dat jij je zowel fysiek als mentaal beter gaat voelen.

Persoonlijk stappenplan

Voor de burn-out begeleiding werk ik, Martinette Wijngaard, met een persoonlijk stappenplan dat op jouw wensen wordt afgestemd. Met één op één begeleiding breng ik je, stap voor stap, weer in beweging. Tijdens de ontspannen lichaamsbeweging bied ik als burn-out coach een luisterend oor en zal ik dieper ingaan jouw knelpunten. De lichaamsbeweging is dus niet alleen goed en gezond voor je lichaam, maar stemt je ook positiever. Lichaam en geest zijn namelijk nauw met elkaar verbonden en door aan beide voldoende aandacht te besteden gedurende de coachingssessies, worden de burn-out klachten op een effectieve manier aangepakt en verholpen. Tevens worden er oefeningen meegegeven die je in het dagelijks leven kan blijven toepassen, zodat eventuele terugval na het herstel kan worden voorkomen.

Stap voor Stap in Beweging

Kies voor de effectieve stap voor stap begeleiding bij burn-out. Neem vrijblijvend contact op. Ik vertel je graag meer over wat ik voor jou kan betekenen. Je kunt ook de ervaringsverhalen lezen van anderen die jou voorgingen. Een burn-out kan iedereen overkomen, dus je staat zeker niet alleen voor.