Burn-out coaching

Wanneer je onder hoge druk staat creëert dit stress en door een langdurige blootstelling aan stress kan een burn-out ontstaan. Steeds meer mensen hebben hier last van. Een burn-out zorgt voor een lagere arbeidsproductiviteit en een daling van de efficiëntie waarmee dagelijkse bezigheden worden uitgevoerd. Met coaching kan een burn-out sneller worden verholpen. Stap voor Stap in Beweging biedt hiervoor een bewezen efficiënt concept aan, waarbij sport, voeding en coaching worden gecombineerd.

Endorfine herstelt hormonale balans

Begeleiding volgens de aanpak van Stap voor Stap in Beweging is effectief bij burn-out, angst, paniek, depressie, vermoeidheid en andere stressklachten. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat lichaamsbeweging een antidepressieve werking heeft. Dit komt mede door de aanmaak van het hormoon endorfine dat de hormonale balans op een natuurlijke manier herstelt. Tegelijkertijd wordt met coaching mentale en emotionele knelpunten aangepakt.

Opbouwend stappenplan

De coaching bij burn-out werkt met een op het individu afgestemd stappenplan. Met één op één begeleiding wordt iemand letterlijk en figuurlijk, weer in beweging gebracht. Dat is niet alleen goed en gezond voor het lichaam, maar stemt ook positiever. Lichaam en geest zijn namelijk nauw met elkaar verbonden.

Concrete handvatten

Tijdens het wandelen gaan we gericht in op de diepere oorzaken van de burn-out. Naast het bieden van een luisterend oor, reik ik jou als burn-out coach concrete handvatten aan om van de burn-out te herstellen. Daarnaast biedt ik extra hulp om terugval te voorkomen en re-integratie te versnellen. Kies voor de effectieve stap voor stap begeleiding bij burn-out. Neem vrijblijvend contact op.