Reduceren stress

Het reduceren van stress valt in de huidige tijd nog niet mee. Naast werk, gezin en alle andere drukke bezigheden, houden we maar weinig tijd over ons echt te ontspannen. We hebben nergens echt tijd voor, want we moeten nog zoveel. Af en toe onder druk presteren, is niet erg. Als de stress niet te lang aanhoudt, herstellen lichaam en geest zich vanzelf.

Letterlijk en figuurlijk opgebrand

Anders is het, als er zakelijk of privé voortdurend veel van iemand wordt gevraagd. Het lichaam komt in een continue staat van paraatheid. Het staat strak van de stresshormonen waardoor een continue opgejaagd en onrustig gevoel overheerst. Het reduceren van stress is noodzakelijk wil iemand niet letterlijk en figuurlijk opgebrand (burn-out) raken.

Natuur en buitenlucht doet goed

Het reduceren van stress begint met wandelen. De natuur en buitenlucht doet ons mensen goed. Daarnaast leidt fysieke inspanning vaak tot een tevreden gevoel. En dat maakt de weg vrij voor een toename van energie waardoor mensen weer positiever in het leven komen te staan.

Einde stressgerelateerde klachten

Voorkom dat stress het leven gaat beheersen. Maak een einde aan stressgerelateerde klachten als vermoeidheid, concentratiestoornissen, geheugenproblemen, prikkelbaarheid, depressiviteit, slaapstoornissen en hoofdpijn. Kies voor de één op één begeleiding van Stap voor Stap in Beweging.

Neem voor gerichte en effectieve vermindering van stress vrijblijvend contact op.