Gezond gewicht

Iedereen streeft naar een gezond gewicht. Te zwaar zijn is namelijk niet leuk. Je kleding zit niet lekker, je sportieve prestaties laten te wensen over en het is bovendien gevaarlijk voor het lichaam. Maar afvallen zonder dat het ten koste gaat van de gezondheid is geen kinderspel. Met minder eten kom je er niet.

De meeste mensen eten te weinig

Weet je wat je per dag eet? Is dit wel voldoende? Zitten de juiste voedingsstoffen erin? Krijg je de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen met deze voeding binnen? Voldoende gezonde voeding draagt bij aan een gezond lichaam en gewicht.

Beweging voor optimale verbranding

Het klinkt misschien vreemd, maar het is altijd beter om meer te eten en te bewegen, dan om weinig te eten en niet te bewegen. Sporten zorgt voor een groter calorieverbruik en dus een snellere verbranding van vetweefsel. Beweging in combinatie met voeding zorgt voor een gezond gewicht.

Bewustwording van wat en waarom we eten.

Eten doen we vaak uit een bepaalde emotie. Herken je dat? Dat de zak chips ineens op is? Hoe komt het dat we daar geen bewuste keuze in maken? Welke emotie zit daar achter? Samen gaan we dieper in op die onderliggende aspecten. Vervolgens begeleid, coach en motiveer ik je naar een gezond gewicht.

Neem vrijblijvend contact met mij op en zet de eerste stap naar een gezond gewicht.