Ervaringsverhalen

Chantal | Hoge spanningen

Categorie: Ervaringsverhalen

Ingezonden door: ha Dec 12, 2014

Na weken lichamelijke klachten, hoge spanning en geen slaap trok ik de situatie op mijn werk niet meer.  Ik was zo ontzettend moe, vreselijk onrustig maar vooral mezelf niet meer.  Doorgaan ging op dat moment echt niet meer en na een aantal gesprekken met mijn werkgever is er besloten te starten met het bofit-traject.

Binnen een week had ik mijn intakegesprek met Martinette. Samen wandelend door het bos ging dankzij het gemakkelijke contact met Martinette het praten mij gemakkelijk af. Martinette prikte binnen no-time met een aantal gerichte vragen dwars door mijn opgebouwde muurtje heen, en werd ik met beide benen weer terug op de grond gezet. Martinette liet mij flink tegen mijn eigen muur aanlopen, maar ze vertelde mij vooral hoe het ook kon, en gaf mij direct handvatten om nieuwe situaties beter te herkennen, en in veel gevallen te erkennen. Martinette heeft mij geleerd niet te veel verwachtingen te hebben en mij vooral te laten verrassen. Zij vertelde mij dat ik mijn eigen grenzen moet stellen en bewaken. Er is altijd een keuze, en nee is ook een antwoord.

Niet alle sessies waren een feestje, maar in mijn geval waren "de minder leuke" momenten absoluut noodzakelijk. Martinette heeft mij tijdens één van de sessies laten ervaren hoe ik in het leven stond. Altijd maar rennen en doorgaan. Vooral niet aangeven wanneer het genoeg is, of wanneer het zelfs teveel wordt. Deze sessie heeft mij vreselijk veel gebracht. een flinke hoeveelheid spierpijn maar ook nieuwe inzichten waar ik absoluut mee verder kon.

Aan het einde van het traject zijn we steeds meer aan de slag gegaan met een van mijn mindere punten. Communiceren. Door de coaching heb ik geleerd op een andere manier te communiceren waardoor ik mezelf makkelijker duidelijk kan maken, anderen beter begrijp en er minder spanning ontstaat. Van de sessies heb ik volop genoten, samen met de xco's wandelend over de dijk, met soms voor mij onbegrijpelijke vragen :)  welke resulteerde in vreselijke lol, met het nodige gelach. Door deze momenten ben ik steeds meer gaan ontspannen, heb ik het besef gekregen dat ik mijn leven anders aan moest gaan pakken. Grenzen stellen, vragen, voor mijzelf opkomen en zorgen zijn een aantal belangrijke dingen die Martinette mij heeft bijgebracht.

Chantal